Het Sungevity blog

Belastingdienst stuurt onterecht btw-aanslag naar eigenaren zonnepanelen

Het kan zijn dat u vorige week onterecht een btw-aanslag van de Belastingdienst heeft ontvangen.  Als er als datum 28 mei 2016 op staat dan hoeft u deze aanslag niet te betalen, zo meldt de Belastingdienst.

Heeft u als eigenaar van zonnepanelen deze aanslag ontvangen, dan krijgt u een paar dagen later opnieuw een brief van de Belastingdienst met als datum 3 juni 2016. Hierin wordt het bedrag van de aanslag verlaagd naar 0 euro. U hoeft in dit geval niets te ondernemen, alles wordt weer rechtgetrokken.  

“U ontvangt van ons dan ook een brief waarin wij onze excuses aanbieden voor de onterechte aanslag,” aldus de Belastingdienst.

 

Btw terugvragen

Heeft u zonnepanelen op het dak? Dan kunt u de betaalde btw over de aanschaf en de installatie van uw zonnesysteem terugvragen bij de Belastingdienst. U wekt immers uw eigen zonnestroom op en kan dus worden gezien als stroomproducent, en dus als ondernemer.

Bij een gemiddeld systeem van 10 panelen á  € 5.000, levert dit al snel een besparing van ruim € 800 op. Is dat even snel verdiend!

 

Ontheffing van administratieve verplichtingen

Particulieren die zonnepanelen hebben, kunnen ook nog eens ontheffing van administratieve verplichtingen aanvragen, waardoor u alleen maar in het eerste jaar aangifte hoeft te doen. 

 

Ontdek wat jij kunt besparen.