Uw voordeel via de Alliantie

  • Bespaar op uw energierekening
  • Na 12 maanden mogelijkheid tot opzeggen

Sungevity en de Alliantie

De Alliantie wil met zonne-energie de CO2-uitstoot verlagen en vindt dat haar huurders daarvan de vruchten moeten plukken. Wij, specialist in zonnestroom, helpen de Alliantie bij het realiseren van deze wens. Dankzij onze geavanceerde software maken wij een betrouwbaar ontwerp en exacte berekening voor uw dak. Eenvoudig online en zo nauwkeurig dat wij de opbrengst garanderen. Wij regelen alles voor u. Van het ontwerp tot de service tijdens de hele levensduur van uw zonnesysteem. Zo heeft u nergens omkijken naar. 

Veelgestelde vragen

Hier vindt u antwoord op vragen over het aanbod. 

Brief

Ik heb een brief van de Alliantie gekregen, maar nog niet van Sungevity. Hoe kan dit?
De eerste brief van de Alliantie is naar huurders gegaan waar zonnepanelen op het eerste gezicht lijken te kunnen. Wij hebben daarna alle huizen waar 6 of 9 panelen op passen een brief gestuurd met ons aanbod. Daarna doen we een extra ontwerp voor huizen waar 4 of 5 panelen op passen. Deze brief zal eind november op de mat vallen. Als u geen brief ontvangt van Sungevity, is uw dak helaas toch niet geschikt.

Ik heb geen brief gehad maar wil wel graag zonnepanelen. Kan dat?
Als u geen brief heeft gehad is het waarschijnlijk zo dat uw dak niet geschikt is. Dit kan komen door bijvoorbeeld te veel schaduw of doordat er te weinig ruimte op het dak is.

Voorwaarden en kosten

De algemene voorwaarden als u als huurder van de Alliantie zonnepanelen neemt, vindt u hier: Algemene voorwaarden Alliantie zonnepanelen

Wat betaal ik aan de Alliantie?
U betaalt servicekosten. Hier zit alles bij in: installatie, producten en service en onderhoud gedurende 15 jaar. Bij 9 panelen betaalt u €19,60 per maand, bij 6 panelen €14,60 per maand.

Blijven de servicekosten gelijk gedurende 15 jaar?
Ja, de servicekosten blijven gedurende de hele looptijd van 15 jaar gelijk. Dit is voordelig, aangezien de verwachting is dat de elektriciteitsprijs licht zal stijgen.

Hoe werkt het als voor 1 december mijn akkoordverklaring binnen is bij Sungevity?
In dat geval betaalt u de eerste 6 maanden géén servicekosten, gerekend vanaf het moment van installatie. Dit betekent bij 6 panelen €87,60 extra besparen en bij 9 panelen €117,60 extra besparen!

Ik heb gehoord dat ook als ik niet mee wil doen, er toch nog panelen op m’n dak komen. Klopt dat?
Nee, dit klopt niet. U kunt hiertoe niet verplicht worden.

Besparing en productie

Hoe weet ik of de vermelde besparing in de brief ook klopt?
De besparing is gebaseerd op de productie van de panelen vermenigvuldigt met de gemiddelde prijs per kWh in Nederland (€0,19/kWh). Daarnaast gaan we er hierbij vanuit dat u per jaar meer elektriciteit verbruikt dan u opwekt met de panelen. Zie ook de vraag: “In de brief staat dat ik kan kiezen tussen 6 en 9 panelen. Wat is de beste keus?”

Wat gebeurt er als ik meer opwek met m’n panelen dan ik zelf verbruik?
In dat geval krijgt u een vergoeding voor het aantal overgeproduceerde kWh’en. Dit tarief loopt uiteen van ongeveer 4 tot 11 cent per kWh, afhankelijk van uw energieleverancier. Het is vaak voordeliger om uw jaarproductie van de panelen zo gelijk mogelijk te laten zijn aan uw jaarlijkse verbruik.

Wat als m’n besparing en productie van de panelen enorm tegenvallen in het eerste jaar?
Als u zich voor 1 december heeft aangemeld heeft u de mogelijkheid om aan het einde van het eerste jaar aan te geven toch niet meer mee te doen. U betaalt dan geen servicekosten meer, maar zult ook niet meer besparen. Het systeem wordt dan losgekoppeld.

Wat gebeurt er als regelgeving rondom salderen veranderd?
De Alliantie heeft als uitgangspunt dat u als huurder bespaart. Als door veranderende regelgeving uw besparing anders uitpakt, zal hiervoor een passende oplossing gevonden worden.

Aantal panelen op m’n dak

In de brief staat dat ik kan kiezen tussen 6 en 9 panelen. Wat is de beste keus?
Als vuistregel kunt u aanhouden dat bij een eigen verbruik van meer dan 1800 kWh per jaar 9 panelen interessanter is. Bij minder dan 1800 kWh is 6 panelen interessanter.

Ik heb de akkoordverklaring opgestuurd en getekend, alleen wil ik graag switchen naar een ander aantal panelen. Kan dat?
Als u in plaats van 9 toch 6 panelen wilt, kan dat sowieso. Mail ons daarvoor op alliantie@sungevity.nl met het verzoek om een nieuwe akkoordverklaring voor het gewenste aantal panelen. Zodra die getekend bij ons binnen is kunnen wij de wijziging doorvoeren. Als u meer panelen wilt, kan dat alleen als in de brief vermeld stond dat dat mogelijk was, of als u van ons gehoord heeft dat dat mogelijk is.

Producten en installatie

Op welke termijn worden de panelen geïnstalleerd?
Wij streven ernaar dat de panelen binnen acht weken op uw dak liggen, gerekend vanaf het moment dat u de akkoordverklaring getekend bij ons binnen is. Des te eerder u de akkoordverklaring retourneert, des te sneller u kunt beginnen met besparen dus.

Hoe lang duurt de installatie?
De installatie neemt ongeveer 1 dag in beslag. U dient hiervoor (gedeeltelijk) thuis te zijn.

Wat gebeurt er bij de installatie binnen in mijn huis?
Er zal een kabel gelegd worden vanaf de omvormer (op zolder of vliering) naar de meterkast. Dit wordt netjes afgewerkt.

Wat als er onderhoud nodig is aan mijn systeem?
Het onderhoud van het systeem is inbegrepen in uw servicekosten.

Welk zonnepaneel wordt op mijn dak geïnstalleerd?
Er zal een zwart paneel van 275 wattpiek van het merk TrinaSolar op uw dak geïnstalleerd worden. Dit zijn kwalitatief hoogwaardige panelen.

Welke omvormer wordt geïnstalleerd?
De omvormer die geplaatst wordt is van het merk Zeversolar.

Hoe groot is de omvormer en maakt deze geluid?
Een omvormer is ongeveer zo groot als een computerkast. Omvormers maken een licht zoemend geluid maken. Het geluid is een stuk minder als de zon niet schijnt. In overleg met de installateur wordt de plek van de omvormer bepaald.  

Zo ziet een Open Dag Dak er in uw buurt uit

Ik wil zonnepanelen

Heeft u nog een vraag die hierboven niet beantwoord wordt? Voer dan onderstaand uw gegevens in en stel uw vraag. Wij zullen deze zo snel mogelijk proberen te beantwoorden.