Energiebespaarlening

Wel zonnepanelen, maar geen groot bedrag investeren? Laat je zonnepanelen financieren met een Energiebespaarlening via SvN.

Hoe werkt het?

Liever niet je spaargeld gebruiken, maar wel zonnepanelen op je dak? Je kan ook eigenaar van een zonnesysteem worden door het te financieren. Dit kan bijvoorbeeld met de landelijke Energiebespaarlening.

Met de Energiebespaarlening betaal je maandelijks je zonnesysteem af. Je bespaart wel direct op je energierekening. Omdat je eigenaar bent, kun je ook 21% btw terugvragen. Dit is vaak al zo’n €1000 die je direct na aanschaf kan terugvragen!

Als de lening helemaal is afbetaald, gaan de zonnepanelen vaak nog tien tot vijftien jaar mee, zodat je in die periode nog veel meer geld kunt besparen. Natuurlijk boek je niet alleen financiële winst met zonnepanelen: je draagt ook bij aan een schonere toekomst.  

Vraag vrijblijvend advies aan

Voorwaarden Energiebespaarlening

Of je in aanmerking komt voor een lening om te verduurzamen wordt bepaald door de instantie die de lening uitgeeft. Je kan een leencheck doen via deze website. Daar staan ook de voorwaarden per lening.

Veel leningen worden alleen toegekend als je een maatwerkadvies laat uitvoeren, waarbij de Energie Index van je huis in kaart wordt gebracht. In veel gevallen kom je in aanmerking voor een aanvullende subsidie om (een deel van) de kosten voor het laten uitvoeren van een maatwerkadvies te dekken.

In 6 stappen naar een Energiebespaarlening:

  1. Check op Energiebespaarlening.nl of je in aanmerking komt voor een Energiebespaarlening
  2. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek inclusief offerte aan bij Sungevity
  3. Upload de gevraagde documenten bij de leningverstrekker
  4. Lening akkoord? SvN opent een bouwdepot met leenbedrag
  5. Geniet van zorgeloos zonnestroom!

Doe de dakscan

Met onze dakscan weet je over een paar minuten hoeveel panelen er op je dak passen, wat het ongeveer gaat kosten, en wat je de komende jaren gaat besparen.